Botten:
200 g Digestivekex
100 g Smör
40 g Strösocker (1/2dl)
10 g Kakao (1 1/2 msk)
3 g Salt (1/2tsk)
Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare tills smulor. Smält smöret. Blanda samman allt. Tillsätt mer smör om du tycker att botten är lite för torr att jobba med. Fodra en bakform 23 cm i diameter, 3 – 4 cm hög med smulorna, set till att trycka ända upp på kanterna. Grädda botten på 180 grader i 7 min, låt svalna.
Cheesecake:
600 g Färskost
180 g Strösocker (2dl)
1/2 st Vaniljstång
20 g Vetemjöl (2msk)
50 g Grädde (1/2dl)
2 st Äggulor
2 st Ägg
Cheescake: Sätt ugnen på 210 grader. Vispa färskost, strösocker, fröna från vaniljstången och vetemjölet tills den känns lätt fluffig. Vispa i grädde. Blanda i försiktigt äggulorna och sedan ett ägg i taget, rekommenderar att man blandar i äggen med en slickepott. Lägg lite snickers bitar i botten på kakan, ringla lite kola och strö lite jordnötter, häll på fyllningen och grädda på 210 grader i 10 min. Sänk sedan värmen till 105 grader utan att öppna ugnsluckan och grädda ytterligare 35 – 40 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna i ugnen i 30 minuter innan du öppnar luckan, då minskar du risken för att den spricker. Ta ut låt svalna och förvara i kylen. Låt den sätta sig ordentligt i kylen. Skulle rekommendera att man gör den dagen innan. Och lägger på frosting och dekorera samma dag som man ska äta den.
Frosting:
250 g Färskost
15 g Kakao (2msk)
120 g Florsocker
3 g Vaniljsocker (1tsk)
50 g Grädde (1/2dl)
Frosting: Vispa alla ingredienser förutom grädden, vispa tills det känns lätt och fluffigt, vispa sedan i lite i taget av grädden tills du har en slät frosting. Spritsa ut frostingen eller stryk ut med en pallet på cheesecaken och dekorera med jordnötter och snickers bitar och pudra på lite kakao.
Garnering och fyllning (om du vill):
1 burk kondenserad mjölk som du kokat till kola
Snickers
Jordnötter
Kakao
4 kommentarer
♫♪ sandra
26 Nov 2014 21:09
men gu så gott det ser ut!
Amanda Jona [SPONTAN]
27 Nov 2014 09:36
Lät ju hur gott som helst!
rebeccamikaelsdotter.blogg.se
27 Nov 2014 18:37
åå vad gott!!! ha en fin kväll :)
Anita
28 Nov 2014 09:27
Bra tips :D
Kommentera