Nästan hela helgen har jag spenderat i ridhus med min kära hund. Idag efter agilitykursen så drog jag med mamma ut till Själsö. En "socken" som är berömd för sin fina utsikt på Gotland. Jag själv hade aldrig varit där tidigare, inte vad jag själv kommer ihåg iallafall. Självklart var kameran med och världens finaste ljus var det också!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna tagna av mig med Nikon J1, 1NIKKOR 10-30.

Vill observera att bilderna inte är något redigerade, såå underbart fint ljus och natur! Hoppas Ni har en fortsatt trevlig första advent! Snart är julen här!
Vilken bild gillar Ni mest? Ta gärna emot kritik om min fotografering!! ;)
 
Engelskspringerspaniel, Gotland, Nike, ess, fint, frost, hamn, is, natur, själsö, vackert,
Tänkte tipsa Er om en mycket god kaka som är baserad på godisen Snickers. Den är inte svår att baka och tar inte så väldigt lång tid! Bara ett tips!! Hoppas Ni har en fortsatt trevlig Onsdag!
 
Bilderna tagna med Nikon J1, 1NIKKOR 10-30.
 
Ljuset är kasst i dessa bilder men Ni får stå ut! Receptet har Ni här för Er som blev nyfikna:
 

Botten:

200 g Digestivekex

100 g Smör

40 g Strösocker (1/2dl)

10 g Kakao (1 1/2 msk)

3 g Salt (1/2tsk)

Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare tills smulor. Smält smöret. Blanda samman allt. Tillsätt mer smör om du tycker att botten är lite för torr att jobba med. Fodra en bakform 23 cm i diameter, 3 – 4 cm hög med smulorna, set till att trycka ända upp på kanterna. Grädda botten på 180 grader i 7 min, låt svalna.

Cheesecake:

600 g Färskost

180 g Strösocker (2dl)

1/2 st Vaniljstång

20 g Vetemjöl (2msk)

50 g Grädde (1/2dl)

2 st Äggulor

2 st Ägg

Cheescake: Sätt ugnen på 210 grader. Vispa färskost, strösocker, fröna från vaniljstången och vetemjölet tills den känns lätt fluffig. Vispa i grädde. Blanda i försiktigt äggulorna och sedan ett ägg i taget, rekommenderar att man blandar i äggen med en slickepott. Lägg lite snickers bitar i botten på kakan, ringla lite kola och strö lite jordnötter, häll på fyllningen och grädda på 210 grader i 10 min. Sänk sedan värmen till 105 grader utan att öppna ugnsluckan och grädda ytterligare 35 – 40 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna i ugnen i 30 minuter innan du öppnar luckan, då minskar du risken för att den spricker. Ta ut låt svalna och förvara i kylen. Låt den sätta sig ordentligt i kylen. Skulle rekommendera att man gör den dagen innan. Och lägger på frosting och dekorera samma dag som man ska äta den.

Frosting:

250 g Färskost

15 g Kakao (2msk)

120 g Florsocker

3 g Vaniljsocker (1tsk)

50 g Grädde (1/2dl)

Frosting: Vispa alla ingredienser förutom grädden, vispa tills det känns lätt och fluffigt, vispa sedan i lite i taget av grädden tills du har en slät frosting. Spritsa ut frostingen eller stryk ut med en pallet på cheesecaken och dekorera med jordnötter och snickers bitar och pudra på lite kakao.

 

Garnering och fyllning (om du vill):

1 burk kondenserad mjölk som du kokat till kola

Snickers

Jordnötter

Kakao

NikonJ1, baka, cakes, cheesecake, fares, gott, nikkor, of, recept, roy, royfares, snickers, states, united,
Hav, sand, en lång strand, solen, en underbart vacker himmel, hundarna och vi, något som fattas?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna tagna med Nikon J1, 1NIKKOR 10-30 och redigerade i Adobe Photoshop. Modeller: Pappsen och mina fina vovvar!
 
Jag bjuder idag på denna stora bilbomb, men jag hade svårt att välja bara... Ett otroligt fint ljus, helt amazing fint!!
Jag tar gärna emot tips och råd om fotograferingen, någon bild du gillar lite extra?
 
Annars får Ni ha en fortsatt trevlig helg! 
Gotland, Nike, NikonJ1, droppar, fint, ljus, lång, nikkor, sand, sandstrand, tofta, toftabeachclub, toftastrand, vackert, volleyboll, äpple,